Váš nákupný košík je prázdny


Pletenie na rukách 03.10.2018

ako sa pletie na rukách? pletieme nákrčník a deku!

V následujúcej video-ukážke DROPS sa naučíte ako pliesť z veľmi silnej priadze na rukách namiesto ihlíc. Na konci videa uvidíte ako zhotoviť na rukách šál či nákrčník z trojitej priadze DROPS Eskimo (vo videu spotrebovali 6 klbiek tejto priadze a nákrčník možno 2x obtočit okolo krku).
Začneme vytvorením posuvnej slučky/očka a tú si navlečieme na zápestie. Druhou rukou uchopíme priadzu a začneme nahadzovať. Nahodíme požadovaný počet očiek. Napätie, veľkosť očiek upravíme tak, aby neboli ani príliš utiahnuté ale ani moc voľné. Teraz pletieme do ľubovoľnej dĺžky, potom očká uzavrieme - každé očko najprv upletieme a potom pretiahneme cez nasledujúce očko. Keď nám zostane posledné očko v rade, priadzu odstrihneme, konce pretiahneme zvyšným očkom, stiahneme a zapošijeme. 

V tejto video ukážke DROPS je predvedené ako upliesť deku na rukách. Použitá je dvojitá priadza Polaris.
Nahodíme 29 očiek. Upletieme 15-17 riadkov (ich presný počet záleží na tom, ako silno uťahujete a akú veľkú deku chcete mať) 

Potom prácu ukončíte, očká uzavriete a konce priadze zapošijete.
Hotovo - deka upletená v rekordnom čase!

 


Newsletter

Získajte prehľad o novinkách a akciách

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Používaním stránky vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím